Zoekt u informatie, diensten, producten of beleid?
Onze zoekredactie helpt u graag!

home
Home / Antwoord / Kinderopvang en Landelijk Register Kinderopvang

Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen

Sinds 1 juli 2010 is het Landelijk Register Kinderopvang (LRK) voor iedereen in te zien. In het LRK worden alle kinderdagverblijven, organisaties voor buitenschoolse opvang, gastouderbureaus en gastouders geregistreerd die voldoen aan de kwaliteitseisen van de Wet Kinderopvang. Ouders hebben alleen recht op kinderopvangtoeslag als ze gebruikmaken van kinderopvang die in het LRK staat. Klik op onderstaande link van het Landelijk Register Kinderopvang.
 

Wet kinderopvang is veranderd per 1 januari 2013

Op 1 januari 2013 is de Wet kinderopvang veranderd. Dit heeft gevolgen voor u als u gebruik maakt van kinderopvang. Als u kinderopvang heeft, dient u uw aanvraag voor kinderopvangtoeslag in bij de Belastingdienst. De Belastingdienst berekent uw eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage is afhankelijk van de hoogte van uw (gezins)inkomen. Klik op onderstaande link van de Belastingdienst om te bekijken wat er precies is veranderd.

In een aantal gevallen kunt u bij de Sociale Dienst Drechtsteden (SDD)terecht voor een vergoeding in de eigen bijdrage voor kinderopvang. Klik op onderstaande link van de SDD om meer te lezen over de voorwaarden van een vergoeding in de eigen bijdrage voor kinderopvang door de SDD.

Let op: Werkt u en/of volgt u een studie en ontvangt u studiefinanciering (WSF)? Dan kunt u alleen terecht bij de Belastingdienst voor de kinderopvangtoeslag. U komt dan niet (meer) in aanmerking voor een vergoeding van uw eigen bijdrage door de Sociale Dienst.

Heeft u een reactie op deze pagina?

Gemeente Zwijndrecht